4 Ore – Săptămâna de lucru
Patrick Bet-David
Patrick Ben-David
20 noiembrie 2017
Tim Ferriss

Tim Ferriss

Timothy Ferriss este autorul cărții 4 Ore – Săptămâna de lucru, o carte ce a ajuns best sellerul numărul un în New York Times și a fost tradusă în 35 de limbi. Jack Canfield, co-creatorul volumului Supă de pui pentru suflet, cu peste 100 de milioane de exemplare vândute a spus:

„Era și timpul să se scrie această carte. Este un manifest îndelung așteptat pentru stilul de viață mobil, iar Tim Ferriss este ambasadorul ideal. Chestia asta o să fie de proporții.” – Jack Canfield

Vândută în peste 1.300.000 de exemplare cartea lui Ferriss ne învață cum să evadăm din rutina de 9 – 17 cu care am fost obișnuiți ;i cum a ajuns Tim de la 40.000$ / an și 80 de ore de muncă pe săptămână la 40.000$ / lună și doar 4 ore de muncă pe săptămână.

Timothy Ferriss este supranumit în Silicon Valley de către presă  Superman sau Cel mai inovator om de afaceri și a fost clasat în Newsweek în topul celor mai  puternice 10 personalități ale anului 2012.

Tim este un Indiana Jones al erei digitale. Am folosit deja sfatul lui pentru a merge să pescuiesc cu sulița pe insule izolate și să schiez pe pârtiile cel mai bine ascunse din Argentina. Ca să mă exprim mai simplu, fă ce spune el și poți să trăiești ca un milionar, spunea Albert Pope, specialist în instrumente financiare derivate la sediul centra UBS.

4 Ore – Săptămâna de lucru

Timothy Ferris a pornit o întreagă mișcare cu 4 Ore – Săptămâna de lucru , o mișcare dedicată celor care nu mai vor să aștepte 40 de ani așa cum au făcut generațiile dinaintea lor. Exact cum vă spuneam și în articolul 5 Obiceiuri ce-ți distrug încrederea ne așteptăm ca la 20-25 de ani să ne găsim un loc de muncă și pe la 60 de ani să ne pensionăm și să ne bucurăm de pensie. Tatăl meu de exemplu, a decedat la 63 de ani și nu a apucat să se bucure deloc de contribuțiile pe care le-a făcut la sistemul de pensii din România, mama mea, 60 de ani nu este nici ea într-o stare foarte bună și categoric nu o să prindă vârsta de 75-80 de ani cum spun statisticile. Aflat pe patul de moarte în spitalul Municipal din București, tatăl meu încă încerca să ne mai dea câte un sfat și țin minte foarte clar că unul din regretele lui legate de viața pe care a trăit-o a fost că „Am muncit prea mult ca un fraier”. Și o făcuse, avea peste 43 de ani de vechime pe cartea de muncă, și la ce folos…

Tim compară încă din primele pagini modul diferit de gândire al oamenilor săraci față de cei bogați, e ca și cum ai compara mere cu portocale.

Săracul: să muncești pentru tine însuți
Bogatul: să muncească alții pentru tine

Săracul: să muncești când vrei
Bogatul: să eviți munca de dragul muncii și să faci minimul necesar pentru efectul maxim

Săracul: să te pensionezi devreme sau de tânăr
Bogatul: să distribui perioade de recuperare și aventuri de-a lungul vieții, în mod regulat, și să-ți dai seama că nu inactivitatea este scopul. Scopul este să faci ce-ți place.

Din fericire, această carte fenomen: 4 Ore – Săptămâna de lucru scrisă de Tim Ferriss, este disponibilă și în limba română și poate fi comandată online de la Actșipoliton.ro

Comentarii Facebook